Maaltijdvervangers

Een maaltijdvervanger is een methode om sneller af te vallen dan met gewone voeding, maar met behoud van één gewone maaltijd. Goed afvallen met maaltijdvervangers bestaat uit 2 delen; de maaltijdvervanger (reep of shake) en een goed samengestelde maaltijd.

De samenstelling van de gewone maaltijd is persoonlijk en wordt bepaald aan de hand van uw lichaamssamenstelling. Dit programma is ook geschikt is voor patiënten met een hoge bloeddruk of diabetes. Adequaat afvallen kan bij hen leiden tot een daling van de behoefte aan medicatie en deze soms volledig wegnemen.

U volgt het programma zoals u dit met de diëtist hebt afgesproken. Tijdens de consulten wordt gemeten of u afvalt met behoud van uw spiermassa. Indien nodig kan het programma dat u volgt bijgesteld worden.

In de afbouwfase zult u nog maar één maaltijd per dag vervangen. U gaat in deze fase opnieuw wennen aan gewone maaltijden. Tevens komt de nadruk te liggen op het aanleren van goede eetgewoontes en -gedragingen, zodat u uw nieuwe gewicht ook zult kunnen vasthouden. In deze fase verliest u nog wel gewicht, maar minder snel dan in de fase waarin u twee maaltijden vervangt.

Wanneer de begeleiding wordt afgerond hangt af van een aantal factoren. Ten eerste het behalen van uw streefgewicht, maar bijvoorbeeld ook of het u lukt met normale voeding stabiel te blijven. Dit gaat altijd in overleg tussen u en uw diëtist.

Afspraak Maken